21 Eylül 2015 Pazartesi

İRMİK HELVASI

20150619_182925
MALZEMELER
  • 1,5 Su bardağı irmik
  •  Su bardağı süt (sıcak olacak)
  • 1 Su bardağından az toz şeker
  •  1 Avuç çam fıstığı
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
YAPILIŞI
  • Tenceremize çamfıstığını atıp 1 dakika kadar kavuruyoruz
  • Üzerine irmiği atıp, arada karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz.
  • İrmik açık kahve rengi olunca üzerine sıcak sütü döküyoruz
  • Sütü çekmesine yakın toz şekeri l
  • İlave edip karıştırıyoruz.
  • Altını kapatıp demlenmesini bekliyoruz.
Not: Şekeri en son koyunca irmiğin diriliği kaybolmuyor. Sütü isterseniz kullanmayıp su ile de yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder