21 Eylül 2015 Pazartesi

KRİSTALİZE LİMON TURŞUSU (FAS USULÜ)

ruken10_1418923385169
MALZEMELER
  • Büyük boy kavanoz
  • kavanozu dolduracak kadar limon
  • kaya tuzu veya salçalık deniz tuzu
  • zeytinyağı
  • limon suyu
YAPILIŞI
  • Limonları şekildeki gibi kesip içlerini tuz ile doldurup kavanoza LLdiziyoruz.
  • ruken10_1418923412129kavanoz tamamen dolunca üzerine sıktığımız limon suyunu ekliyoruz.
  • kavanozun ağzına 1 cm kala üzeri zeytinyağı ile tamamlanır.
  • kavanozun üzerine buzdolabı poşeti veya streç film geçirilerek hava alması engellenir.
  • turşumuz oda sıcaklığında gölgede 40 gün boyunca bekletilip sonra buzdolabına alınır.
  • Not: bu turşu direk tüketilebilecek bir turşu değildir. Çeyrek limon yemeklerin içine konularak raiyasından faydalanılır.
  • Not 2: bu turşunun kanser hastalarına iyi geldiği söyleniyor. Benim yaptığım turşu birkaç hasta ahpaba dağıtıldı işallah şifa bulurlar.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder