21 Eylül 2015 Pazartesi

SÜT REÇELİ (DULCE LECHE)

Fotoğraf-0559
Fotoğraf-0558
MALZEMELER
  • 1 Litre süt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 bardaktan biraz az toz şeker
YAPILIŞI
  • 1 Litre sütü derin bir tencereye alıp kaynatıyoruz.
  • Kaynayan süre şekeri ekleyip eriyene kadar kaynatmaya devam ediyoruz.
  • üzerine karbonatı döküyoruz.(yalnız burda dikkat etmeliyiz karbonat girer girmez sütümüz kabaracak bu nedenle kabımız derin olmalı).
  • önce arada sırada karıştırıyoruz. sütümüzün rengi koyulaşıp kıvam almaya başlayınca altını kısıp sürekli karıştırıyoruz.
  • 1-2 saat sürüyor pişirme işlemi hemen pes etmeyin. :)
  • Puding kıvamındayken ocaktan alıp kavanozlara dolduruyoruz, soğuyunca kıvamı krem çikolata kıvamında oluyor.
Not: Süt reçeli kalsiyum bakımından çok zengin bir kahvaltılıktır.Ben bir kısmını kakao ile karıştırıp krem çikolata olarak çocuklara verdim tavsiye edilir.
Fotoğraf-0561
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder