21 Eylül 2015 Pazartesi

ÜZÜM SİRKESİ


MALZEMELER


  • 300 gr kadar üzüm (ben poşetin altında kalan yumuşamış ama bozulmamış üzüm tanelerini kullanıyorum)
  • 1 çay bardağı nohut.
  • 1 çay bardağı bulgur.
  • 1 çay kaşığı bal (varsa)
YAPILIŞI

  • 5 Litrelik kavanozumuzun altına nohut ve bulgurumuzu koyuyoruz.
  • Üzümleri elimizde patlatıp kavanoza koyuyoruz.
  • Üzerine kavanozu 3 parmak kalana kadar su ile dolduruyoruz
  • Varsa bal ekliyoruz.
  • Karıştırıp üzerini iki katlı gazlıbez ile örtüp lastik ile sabitliyoruz.
  • ilk birkaç gün arada karıştırıyoruz, fermantasyon başlayınca 2- 3 güne bir suyun yüzeyine çıkan meyve varsa kaşıkla aşağı iterek ıslanmasını sağlıyoruz.(böyle olunca küflenme olmuyor.)
  • 20 gün sonra içindeki parçaları süzerek tekrar örtüsünü örterek 20 gün daha fermantasyona devam ediyoruz. 40 gün sonra sirkemizi şişeleyerek kapağığı kapalı bir şekilde serin bir yerde muhafaza ediyoruz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder