21 Eylül 2015 Pazartesi

ÇİĞKÖFTE

MALZEMELER
  • İki su bardağı çiğköftelik bulgur
  • 1 Çorba kaşığı domates salçası
  • 1 Çorba kaşığı biber salçası
  • 2 Haşlanmış orta boy patates (rendenin en ince yerinde rendelenmiş) 100 gr 2 defa çekilmiş çiğköftelik kıyma.
  • Yarım su bardağı isot (pul biberi)bardağın kalanına su doldurup biberleri ıslatıyoruz.
  • Toz kişniş
  • Toz kimyon
  • Kara biber
  • Tuz
  • Yeşil soğan, maydanoz (ince ince doğranmış)
  •  Orta boy kuru soğan (rendenin en ince yerinde rendelenmiş)
YAPILIŞI
  • Bulgurumuzu çiğköfteyi yoğuracağımız kaba alıyoruz.
  • Üstüne salçaları, baharatlari, tuz, isot ve kuru soğanı koyup yoğurmaya başlıyoruz.
  • Biber koyduğumuz sulu isot  emilince her defasında yarım avucu geçmeyecek şekilde azar azar su vererek bulgurumuzu şişirmeden yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Çiğköftemiz birbirini tutmaya başlayıp yumuşayınca arzuya göre patates veya kıymayı ( ben sağlık açısından patatesliyi tercih  ediyorum) ekleyip yine arada ıslatarak yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Bulgur iyice yumuşayınca son olarak maydanoz ve soğanını atıp tekrar yoğurup şekil veriyoruz(şekil verirken elimizi yağlarsak Çiğköftemiz daha geç şişer.
  • Yanında ezme salata ve marulla servis ediyoruz.
  • 20150623_181406
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder