21 Eylül 2015 Pazartesi

DEMİR TATLISI

demir_tatlisi-2

MALZEMELER

  • 1 YUMURTA
  • 1 ÇAY BARDAĞINDAN BİRAZ AZ YOĞURT
  • 1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU
  • ALDIĞI KADAR UN
  • ÇOK AZ TUZ

ŞERBETİ İÇİN

  • 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
  • 1 SU BARDAĞI SU
  • 1 ÇUBUK TARÇIN

YAPILIŞI

  • Hamur malzemelerini karıştırarak koyu ayran kıvamında cıvık bir hamur hazırlıyoruz.
  • Bu arada su , şeker ve tarçın çubuğu kaynatılarak tatlının şerbeti hazırlanıp soğutulur.
  • Derin ve küçük bir tencerede(varsa sütlük veya büyük boy cezvede olur)bolca yağ kızdırılır demir tatlısı aparatı bu yağa bırakılmış halde yağ kızdırılır (aparatın yağla birlikte ısıtılması çok önemli yoksa aparat hamuru tutmaz.
  • Aparatı kızgın yağdan çıkararak hamurumuza batırıyoruz (üst kısmını kaplamayacak kadar.
  • Zaman kaybetmeden tekrar kızgın yağa atıyoruz.
  • Bir süre sunra çatalımızın yardımı ile hamuru demirden kurtarıyoruz.
  • Kızaran hamurları soğuk şerbete atıyoruz.ve servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder