21 Eylül 2015 Pazartesi

OCAKTA KUMDA PİŞMİŞ KAŞARLI ÇÖREK

20150613_183432
MALZEMELER
  1. 1,5 Su bardağı süt
  2.  Yemek kaşığı sıvı yağ
  3. 1 tatlı kaşığı tuz
  4.  1 Tatlı kaşığı toz şeker
  5.  Yarım paket instant maya
  6. 1 kase dolusu rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
  1. Sütü ılıtıyoruz
  2. İçine maya, tuz ve şekeri ekleyip eritiyoruz.
  3. Yağ ve unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz.
  4. Hamurumuzu 2 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Bu arada içine kum bıraktığımız pişirme tepsimizi ısıtıyoruz.
  6. Isınan kumun üzerine göre bir tepsiye çörekleri, içlerine kaşarları koyup ters olacak şekilde yerleştiriyoruz.
  7. Bir 10 dakika kadar tepsi mayasının olmasını bekliyoruz.
  8. Sonra tepsiyi ısınmış kumun üzerine koyup kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte 45 dakika kadar pişiriyoruz.
  9. Ateşten aldığımız çöreklerin üzerine yumurta sürüp susam döküyoruz.
  10. Sonra fırının ızgarasını açıp üstü kızarana kadar 5-10 dakika kadar pişiriyoruz.
20150613_183439
20150613_183455
NOT: Bu şekilde pişirince çok yumuşak bir çörek elde ediyoruz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder