21 Eylül 2015 Pazartesi

HAVUÇ TALATUR

Fotoğraf-0592
MALZEMELER
  • 2  havuç
  •  Kase süzme yoğurt
  • 3 – 4 yemek kaşığı tahin
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Sarımsak
  • 1/2 limon suyu
YAPILIŞI
  • Havuçları rendeleyip zeytinyağında soteliyoruz
  • Başka bir kasede yoğurt, tahin, ezilmiş sarımsak ,limon suyu ve tuzu karıştırıyoruz.
  • Soğuyan havuçla karıştırıp servis ediyoruz.
  • Not: yoğurt çok koyu kıvamlı ise su ile açabilirsiniz.
  • Not 2: aynı yoğurt sosu ile farklı sebzeler kullanarak farklı talaturlar yapabilirsiniz.
Fotoğraf-0589
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder