21 Eylül 2015 Pazartesi

KARIŞIK TAHILLI YAĞLI EKMEK

20150426_173023
MALZEMELER
  • 1 çay bardağı çavdar unu
  • 1 çay bardağı yulaf unu
  • 1 çay bardağı tam buğday unu
  • 1 çay bardağı beyaz un
  • 1 % 70 yağlı margarin ( hamurişi olanlardan)
  • Susam
  • 1 yumurta
  • tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • aldığı kadar ılık su
YAPILIŞI
  • Bütün unlar tuz, maya ve şeker harmanlanır ve ortasına bir havuz açılır.
  • Azar azar ılık su yedirilerek bir kulak memesinden daha yumuşak bir hamur hazırlanır.
  • Derin bir kaba konulan hamurun ağzı kapatılarak 1 -2 saat mayalandıralım.
  • mayalanan hamuru tezgahta biraz açıp ortasına yarım margarini ezerek koyuyoruz.
  • hamuru dört etrafından üstüste katlayıp 20 dakika daha mayalıyoruz.
  • 20 dakika sonra aynı işlemi bir daha tekrarlıyoruz.
  • Tepsiye alıp üzerine çırpılmış yumurta sürüp susamla süslüyoruz.
  • 20 dakika da tepside mayalanan ekmeği 200 derecelik fırında önce 20 dakika, sonra ısıyı 180 dereceye düşürerek 10 dakika daha pişiriyoruz.
  • 20150426_172954
AFİYET OLSUN
Paylaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder