MALZEMELER
- 1 KG domates
- 100 gr acı yeşil biber
- sıvı yağ
- tuz.
YAPILIŞI
Ben menemeni yaparken 10 kg domatese 1 kg biber kullandım , tarifi anlatırken malzemeleri azalttım . Siz istediğiniz oranda arttırabilirsiniz.
- domateslerimizi soyup küp küp doğruyoruz.( ben doğradığım domatesleri bir süzgeç yardımı ile süzdüm hem menemenim çabuk pişti hem de domates sularını ayrı şişeleyerek domates suyu yaptım.
- biberlerimizi yıkayıp( ben elime 2 kat lastik eldiven taktım tavsiye ederim) tohumlarını ayırıp küp küp doğradım.
- önce biberleri derin bir tencerenin içinde yağda kızarttım sonra içine domates ve tuzu attım.
- domatesler eriyene kadar menemenimizi pişiriyoruz.
- önceden yıkayıp kaynar suda beklettiğimiz kavanozlara doldurup . yeni kapaklarını sıkıca takıp ters bir şekilde bir örtünün üzerine yerleştiriyoruz.
- Sabah konserveler soğuyunca çevirip kapaklarının vakumlandığından emin oluyoruz(kapakların hafif içeri göçük olmalıdır)
- üzerine yaptığımız zamanı ve kavanozda ne olduğunu yazan etiketler yapıştırmanızı tavsiye ederi böylece karışıklık olmaz.
- kalan domates sularını çık az kaynatıp soda şişelerine doldurup sişe kapatma presi ile hava almasını engelliyoruz.
- domates suyunu daha sonra pilav,çiğköfte,kısır gibi yemeklerde sebze suyu olarak kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder