21 Eylül 2015 Pazartesi

BROWNİ



browni |  görsel 1
browni |  görsel 2
browni |  görsel 3
MALZEMELER


  • 3 yumurta
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 çorba kaşığı dolusu kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • alabildiği kadar un
YAPILIŞI

  • Bir kaseye yumurtaları kırıp iyice çırpıyoruz
  • Ayrı bir kaseyi içinde su kaynayan başka bir kabın üzerine yerleştirip çikolataları kırarak kaseye alıyoruz,kasenin içine sıvı yağ ve kakaoyu da ekleyip yavaş yavaş çikolataları eritip karıştırıyoruz.
  • yumurtalar iyice karışınca içine toz şekeri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  • sonra sütü ekliyoruz
  • sonra çikolatalı karışımımızı ekliyoruz.
  • iyice karışınca kabartma tozu ve vanilyayı unla aynı zamanda ekleyip karıştırıyoruz.(Burda önemli olan şey unu koyduktan sonra fazlaca çırpmamak bir diğeri ise normal keke göre karışımın biraz daha sulu olması gerekiyor.
  • browninin başka bir özelliği de çok az pişmesi .180 derecelik fırında  15-17 dakikadan fazla pişmemeli içi biraz hamur kalmalı (puding gibi).
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder