MALZEMELER
- 1 Su bardağı pirinç
- 1 Kuru soğan
- 1 Sivri biber
- 1 Çorba kaşığı domates ve biber salçası ( veya domates suyu)
- Süslemek için 1 domates ve maydanoz.
- Tuz, karabiber
- Sıvı yağ
YAPILIŞI
- Tenceremize sıvı yağımızı koyup yağı ısıtıyoruz.
- Yağ ısınınca içine küp küp doğranmış biber ve soğanları koyup kavuruyoruz.
- Sonra salçayı koyup kavurmaya devam ediyoruz.
- Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinci koyup kavurmaya devam ediyoruz.
- Üzerine 2 su bardağından biraz az su koyup kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Suyunu çektikten sonra 10 , 15 dakika kadar demlenmesini sağlıyoruz.
- Tenceremizi servis tabağına ters çeviriyoruz.
- Üzerini maydanoz ve domatesle süsleyip sevis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder