21 Eylül 2015 Pazartesi

MEYANE PİLAVI

MALZEMELER
  •  1 Su bardağı pirinç
  •  1 Kuru soğan
  •  1 Sivri biber
  •  1 Çorba kaşığı domates ve biber salçası ( veya domates suyu)
  • Süslemek için 1 domates ve maydanoz.
  • Tuz, karabiber
  • Sıvı yağ
YAPILIŞI
  • Tenceremize sıvı yağımızı koyup yağı ısıtıyoruz.
  • Yağ ısınınca içine küp küp doğranmış biber ve soğanları koyup kavuruyoruz.
  • Sonra salçayı koyup kavurmaya devam ediyoruz.
  • Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinci koyup kavurmaya devam ediyoruz.
  • Üzerine 2 su bardağından biraz az su koyup kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Suyunu çektikten sonra 10 , 15 dakika kadar demlenmesini sağlıyoruz.
  • Tenceremizi servis tabağına ters çeviriyoruz.
  • Üzerini maydanoz ve domatesle süsleyip sevis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder