malzemeler( reçel için)
- 1 kg kadar portakal
- 1 kg toz şeker
- 5 - 6 tane karanfil
yapılışı
Aynı anda portakal reçeli ile birlikte portakal aromamızı da yapıyoruz.
portakal aroması için
portakalların kabuklarını yıkayıp ayrı bir kaba rendeliyoruz.(Burda dikkat etmemiz gereken şey portakalları rendelerken portakalın beyaz kısmını rendelememek. Bu rendelediğimiz kısmı bolca toz şeker ile karıştırıp bir kavanoza doldurup buzdolabına koyuyoruz. Bunu daha sonra kek, kurabiye veya muhallebilerde kullanabiliriz.
portakal reçeli için
- kalan portakallarımızı su dolu bir kaba bırakıp toplamda 4-5 defa saat başı suyunu değiştirip acısını alıyoruz.
- sonra portakalları süzüp kabukları ile birlikte küp küp doğruyoruz.
- Biraz derince bir tencereye alıp üzerine toz şekerimizi ekliyoruz.
- 2-3 saat sonra karanfilleri atıp
- pişirmeye başlıyoruz.
- kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz.
- kıvamı koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder