MALZEMELER
- 1 çay bardağı çavdar unu
- 1 çay bardağı yulaf unu
- 1 çay bardağı tam buğday unu
- 1 çay bardağı beyaz un
- 1 % 70 yağlı margarin ( hamurişi olanlardan)
- Susam
- 1 yumurta
- tuz
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- aldığı kadar ılık su
YAPILIŞI
- Bütün unlar tuz, maya ve şeker harmanlanır ve ortasına bir havuz açılır.
- Azar azar ılık su yedirilerek bir kulak memesinden daha yumuşak bir hamur hazırlanır.
- Derin bir kaba konulan hamurun ağzı kapatılarak 1 -2 saat mayalandıralım.
- mayalanan hamuru tezgahta biraz açıp ortasına yarım margarini ezerek koyuyoruz.
- hamuru dört etrafından üstüste katlayıp 20 dakika daha mayalıyoruz.
- 20 dakika sonra aynı işlemi bir daha tekrarlıyoruz.
- Tepsiye alıp üzerine çırpılmış yumurta sürüp susamla süslüyoruz.
- 20 dakika da tepside mayalanan ekmeği 200 derecelik fırında önce 20 dakika, sonra ısıyı 180 dereceye düşürerek 10 dakika daha pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Paylaş
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder