MALZEMELER
- 1,5 Su bardağı irmik
- Su bardağı süt (sıcak olacak)
- 1 Su bardağından az toz şeker
- 1 Avuç çam fıstığı
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
YAPILIŞI
- Tenceremize çamfıstığını atıp 1 dakika kadar kavuruyoruz
- Üzerine irmiği atıp, arada karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz.
- İrmik açık kahve rengi olunca üzerine sıcak sütü döküyoruz
- Sütü çekmesine yakın toz şekeri l
- İlave edip karıştırıyoruz.
- Altını kapatıp demlenmesini bekliyoruz.
Not: Şekeri en son koyunca irmiğin diriliği kaybolmuyor. Sütü isterseniz kullanmayıp su ile de yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder