MALZEMELER
- İki su bardağı çiğköftelik bulgur
- 1 Çorba kaşığı domates salçası
- 1 Çorba kaşığı biber salçası
- 2 Haşlanmış orta boy patates (rendenin en ince yerinde rendelenmiş) 100 gr 2 defa çekilmiş çiğköftelik kıyma.
- Yarım su bardağı isot (pul biberi)bardağın kalanına su doldurup biberleri ıslatıyoruz.
- Toz kişniş
- Toz kimyon
- Kara biber
- Tuz
- Yeşil soğan, maydanoz (ince ince doğranmış)
- Orta boy kuru soğan (rendenin en ince yerinde rendelenmiş)
YAPILIŞI
- Bulgurumuzu çiğköfteyi yoğuracağımız kaba alıyoruz.
- Üstüne salçaları, baharatlari, tuz, isot ve kuru soğanı koyup yoğurmaya başlıyoruz.
- Biber koyduğumuz sulu isot emilince her defasında yarım avucu geçmeyecek şekilde azar azar su vererek bulgurumuzu şişirmeden yoğurmaya devam ediyoruz.
- Çiğköftemiz birbirini tutmaya başlayıp yumuşayınca arzuya göre patates veya kıymayı ( ben sağlık açısından patatesliyi tercih ediyorum) ekleyip yine arada ıslatarak yoğurmaya devam ediyoruz.
- Bulgur iyice yumuşayınca son olarak maydanoz ve soğanını atıp tekrar yoğurup şekil veriyoruz(şekil verirken elimizi yağlarsak Çiğköftemiz daha geç şişer.
- Yanında ezme salata ve marulla servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder