MALZEMELER
- 1 Litre süt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 bardaktan biraz az toz şeker
YAPILIŞI
- 1 Litre sütü derin bir tencereye alıp kaynatıyoruz.
- Kaynayan süre şekeri ekleyip eriyene kadar kaynatmaya devam ediyoruz.
- üzerine karbonatı döküyoruz.(yalnız burda dikkat etmeliyiz karbonat girer girmez sütümüz kabaracak bu nedenle kabımız derin olmalı).
- önce arada sırada karıştırıyoruz. sütümüzün rengi koyulaşıp kıvam almaya başlayınca altını kısıp sürekli karıştırıyoruz.
- 1-2 saat sürüyor pişirme işlemi hemen pes etmeyin.
- Puding kıvamındayken ocaktan alıp kavanozlara dolduruyoruz, soğuyunca kıvamı krem çikolata kıvamında oluyor.
Not: Süt reçeli kalsiyum bakımından çok zengin bir kahvaltılıktır.Ben bir kısmını kakao ile karıştırıp krem çikolata olarak çocuklara verdim tavsiye edilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder