21 Eylül 2015 Pazartesi

PAÇANGA BÖREĞİ

20150620_185529
MALZEMELER
  • 6 Adet yufka
  • 200 gr pastırma (şerit şerit doğranmış)
  • 400 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 3 yumurta
  • galeta unu
20150620_18360320150620_18370420150620_18382820150620_183911
YAPILIŞI
  • yufkaları açıp üst üste koyarız.
  • Hepsini birden ortadan ikiye ,sonra her yarım parçayı kendi içinde üçe ayırırız. (Yani 1 yufkadan 6 dilim çıkaracağız)
  • Her dilimin alt orta kısmına biraz peynir ve üzerine pastırma koyarak iri sigara börekleri şeklinde sarıyoruz.
20150620_184447
  • Yufka üçgenlerimizin uç kısımlarını su ile ıslatıp kapatıyoruz.
  • Böreklerimizi önce çırpılmış yumurtaya , sonra galeta ununa batırıp kızgın yağda çevirerek kızartıyoruz.
20150620_18473020150620_185513

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder