MALZEMELER
- 1,5 Su bardağı süt
- Yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 Tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım paket instant maya
- 1 kase dolusu rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
- Sütü ılıtıyoruz
- İçine maya, tuz ve şekeri ekleyip eritiyoruz.
- Yağ ve unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz.
- Hamurumuzu 2 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
- Bu arada içine kum bıraktığımız pişirme tepsimizi ısıtıyoruz.
- Isınan kumun üzerine göre bir tepsiye çörekleri, içlerine kaşarları koyup ters olacak şekilde yerleştiriyoruz.
- Bir 10 dakika kadar tepsi mayasının olmasını bekliyoruz.
- Sonra tepsiyi ısınmış kumun üzerine koyup kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte 45 dakika kadar pişiriyoruz.
- Ateşten aldığımız çöreklerin üzerine yumurta sürüp susam döküyoruz.
- Sonra fırının ızgarasını açıp üstü kızarana kadar 5-10 dakika kadar pişiriyoruz.
NOT: Bu şekilde pişirince çok yumuşak bir çörek elde ediyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder