MALZEMELER
- Büyük boy kavanoz
- kavanozu dolduracak kadar limon
- kaya tuzu veya salçalık deniz tuzu
- zeytinyağı
- limon suyu
YAPILIŞI
- Limonları şekildeki gibi kesip içlerini tuz ile doldurup kavanoza diziyoruz.
- kavanoz tamamen dolunca üzerine sıktığımız limon suyunu ekliyoruz.
- kavanozun ağzına 1 cm kala üzeri zeytinyağı ile tamamlanır.
- kavanozun üzerine buzdolabı poşeti veya streç film geçirilerek hava alması engellenir.
- turşumuz oda sıcaklığında gölgede 40 gün boyunca bekletilip sonra buzdolabına alınır.
- Not: bu turşu direk tüketilebilecek bir turşu değildir. Çeyrek limon yemeklerin içine konularak raiyasından faydalanılır.
- Not 2: bu turşunun kanser hastalarına iyi geldiği söyleniyor. Benim yaptığım turşu birkaç hasta ahpaba dağıtıldı işallah şifa bulurlar.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder