Buğday şırası B vitamini açısından çok zengin, bağışıklığı arttırmak için mükemmel ama kokusu berbat bir içecek. Ama çok faideli olduğu için mecbur arada içilmeli.
MALZEMELER
- 1 çorba kaşığı aşurelik buğday.
- su
YAPILIŞI
- Kavanozumuza buğdayımızı ve musluk suyumuzu alıyoruz.
- Üzerine gazlıbezimizi kapatıp 1 gün bekliyoruz.
- ertesi gün kavanozdaki suyu süzüp döküyoruz.
- altta kalan buğdayın üzerine yine su alıyoruz.Bir gün daha bekletiyoruz.
- 2. gün fermante olan buğday şırasını içebilirsiniz.
- altta kalan buğdayın üzerine tekrar su çekip bir gün bekletip bir defa daha bu suyu kullanabilirsiniz.
- ilaç niyetine
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder