25 Eylül 2015 Cuma

BAMYA KIZARTMASI


MALZEMELER


  • YARIM KİLO BAMYA İRİ BOY
  • 2 YUMURTA
  • 1 ŞİŞE DEN AZ SODA
  • TUZ
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
  • UN
  • YARIM LİMON
YAPILIŞI

  • bamyaların başları kesilerek limonlu suda yumuşamayacak kadar kaynatılıp süzgece alınır.

  • onlar soğuyana kadar ayrı bir kapta yumurtalar çırpılır ve soda ile karıştırılır ( soda yerine bira da kullanabilirsiniz. çok lezzetli oluyor , hiçbir şey yoksa su da kullanabilirsiniz.)un ve kabartma tozu eklenerek sıvı bir kek kıvamı elde edilir
  • soğuyan bamyalar bu karışıma batırılarak kızgın ve bol yağda kızartılır.
  • Sarımsaklı yoğurtla servis edilebilir 

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder